Arvorakennus ei ollutkaan niin huonossa kunnossa kuin luultiin. Rakennuttaja Jouko Toivosta Tampereen kaupungin tilakeskuksesta melkein naurattaa, kun hän muistelee mitä kaikkea Näsinlinnasta on vuosien varrella kirjoitettu. Helsingissä väitettiin jopa että rakennuksen katto on sortunut. Oikeasti vesivahinko löytyi vain kahdesta kohdasta. 

Nyt Näsinlinnassa käy kova kuhina. Samaan aikaan kun Marry Katajamäki kaivaaa vanhaa maalia pois alakerran juhlasalin koristeista, yläkerrassa Riitta Saarimäki ja Mika Rönkä jo vetävät uutta maalia tulevaan näyttelytilaan. Puolessa vuodessa on saatu paljon aikaan.

Vanhan arvorakennuksen kunnostaminen vastaamaan nykyaikaisia standardeja on tarkkaa puuhaa, vaikka Näsinlinna ei ole suojeltu, sitä kohdellaan sellaisena. Museoviraston edustaja on ollut mukana suunnittelemassa ja katsomassa myös töitä paikan päällä.